KANALİZASYON PROJELERİNDE BİLGİSAYAR KULLANIMI - Mehmet Emin AYDIN (Pamukkale University Journal of Engineering Sciences, 1995)
Bu çalışmada, baca zemin kotları, kanal uzunlukları ve akış yönleri belirlenmiş olan kanalizasyon şebekesinin tasarımını yapmak üzere bir bilgisayar programı geliştirilmiştir. Program, hidrolik, metraj ve boykesit tasarım işlemlerini yapmaktadır. Hidrolik hesap ve metraj sonuç tabloları ve boykesitler, çıktı olarak alınmaktadır.