SARIMA MODEL DOPYTU ŠTUDENTOV PO PRÍMESTSKEJ AUTOBUSOVEJ DOPRAVE - Ondřej Cyprich (Perner’s Contacts, 2011)
V príspevku je prezentovaný SARIMA model dopytu cestujúcich prepravených za žiacke cestovné vrátane výstupov testov jeho použiteľnosti na prognostické účely. V porovnaní s doteraz používanými prognostickými postupmi v oblasti prímestskej autobusovej dopravy prináša analyzovaný model významné zvýšenie spoľahlivosti prognostických výstupov.