Европа погледната со очите на македонската писателка. Mакедонската писателка погледната со очите на Европа - Звонко [Zvonko] Танески [Taneski] (Slavia Meridionalis, 2015)
Europe looked with the eyes of the Macedonian writer. Macedonian writer looked at the eyes of Europe