Вплив гібридних технологічних процесів на довговічність відбитків - Г. В. Поліщук; Олена Михайлівна Величко (Технологія і техніка друкарства, 2008)
Розроблено і апробовано методику оцінки величини змін градаційних характеристик відбитків, отриманих за гібридними технологіями, залежно від тривалості впливу опромінювання, вологості і температури навколишнього середовища. Встановлено прискорення старіння відбитків, отриманих у єдиному друкарсько-опоряджувальному процесі із застосуванням гібридних фарб, друкарських і УФ-лаків.