AKÇADAG VE ÇEVRESiNDE KUTSAL MEKAN ANLAYIŞI - İskender Oymak (Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 2000)
Akçadağ ilçesi; Malatya il merkezinin batısında, il merkezine 3 7 km uzaklıkta, doğusunda Malatya merkez ilçesi, güne) inde Yeşilyurt ve Doğan şehir, batısında Elbistan, kuzeyinde Darende, Hekimhan ve Yazıhan ilçeleri bulunan bir yerleşim merkezidir. İlçenin yüzölçümü 1193 km2 olup nüfus yoğunluğu 43'dür. Denizden yüksekliği 925 m'dir1 •