اثربخشی درمان چند بعدی معنوی با محوریت کاهش وزن بر پایداری هیجانی، خودمهارگری، و شاخص توده بدنی زنان فزون وزن - مینا شمس الاحراری; شهناز نوحی; احمد علیپور (دانش و پژوهش در روان‌شناسی کاربردی, 2021)
هدف این پژوهش تعیین اثربخشی درمان چندبعدی معنوی با محوریت کاهش وزن  بر پایداری هیجانی، خودمهارگری، و شاخص تودۀ بدنی زنان فزون‌وزن بود. روش پژوهش نیمه‌آزمایشی با طرح پیشآزمون و پسآزمون با دو گروه آزمایش و گواه بود. جامعۀ آماری کلیۀ زنان چاق و دارای اضافه وزن مراجعهکننده به کلینیک مشاوره و روانشناسی در منطقۀ 3 تهران در سال 1398 بود و از بین آنها با استفاده از نمونهگیری در دسترس 30  نفر انتخاب و در دو گروه آزمایش و کنترل (هر گروه 15 نفر) جایگزین شدند. سپس پرسشنامۀ شانزده عاملی شخصیت کتل (1973) توسط هر دو گروه تکمیل شد و اندازه‌گیری قد و وزن از هر دو گروه به عمل آمد. پس از آن برنامۀ درمان چندبعدی معنوی با محوریت کاهش وزن به صورت 13 جلسه 90 دقیقهای بر روی گروه آزمایش و سپس پسآزمون اجرا شد. دادهها با استفاده از نرم‌افزار SPSS-24 و روش تحلیل کوواریانس تحلیل شدند. یافته‌ها نشان داد درمان چندبعدی معنوی با محوریت کاهش وزن موجب افزایش پایداری هیجانی و خودمهارگری و کاهش شاخص تودۀ بدنی میشود (001/0P<)؛ بنابراین میتوان گفت آموزش روشهای کاهش وزن اگر با عنصر معنویت همراه باشد، میتواند هم در کاهش وزن  و هم بر تنظیم هیجانات تأثیر داشته باشد.