Teori og praksis i yrkesfaglige læreplaner – myter og realiteter - Halvor Spetalen (Scandinavian Journal of Vocations in Development, 2017)
Andelen praksis og teori i yrkesopplæringen er et tema som stadig diskuteres i media og ulike fagfora. Sentralt i denne diskusjonen står to påstander: (1) At andelen fellesfag er blitt for stor i forhold til tidligere, og (2) at yrkesopplæringen er blitt mer teoriorientert etter innføringen av Kunnskapsløftet.