Польська релігійна література XVII–XVIII ст. в університетській бібліотеці - О. Л. Ляшенко (Vìsnik Odesʹkogo Nacìonalʹnogo Unìversitetu: Bìblìotekoznavstvo, Bìblìografoznavstvo, Knigoznavstvo, 2014)
У статті подано характеристику примірників польських релігійних видань XVII–XVIII ст. з «розпорошених» колекцій, що зберігаються у фондах Наукової бібліотеки Одеського національного університету імені І. І. Мечникова. Надається короткий аналіз примірників з книжкових зібрань монастиря премонстрантів у Вітові та Корпусу кадетів у Калішу, а також з колекцій приватних осіб: Антонія Роговського, Жана-Батиста Кольбера, Михайла Павловського. Атрибуйовано особи власників.