Покутські Карпати як природно-лісогосподарський регіон Українських Карпат - Pavlo Vandzhurak; Iurii Debryniuk (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2022)
Покутські Карпати характеризуються поєднанням низькогірної частини (до 800 м н.р.м.), вкритої буковими лісами з терасово-долинними положеннями та середньогірної – з мішаними хвойно-широколистяними лісами, де гірські хребти сягають висоти від 900 до майже 1500 м н.р.м.