Інноваційна діяльність у фізичному вихованні загальноосвітніх навчальних закладів - Nataliya Moskalenko (Фізичне виховання, спорт і культура здоров’я у сучасному суспільстві, 2015)
У статті на основі цілісного наукового аналізу дається уявлення про особливості інноваційної діяльності з фізичного виховання загальноосвітніх навчальних закладів; представлено структуру, етапи, ознаки, які характерні для інноваційного розвитку. Щоб реалізувати поставлену мету дослідження, використовували системний аналіз. Інноваційна діяльність у фізичному вихованні спрямована на покращення змісту, форм, організації, методів і системи організаційно-управлінської діяльності. Аналіз системи фізичного виховання дав підставу представити цілісну модель інноваційної програми фізкультурно-оздоровчої роботи, спрямовану на покращення психічного, фізичного й соціального здоров’я учнівської молоді.