Фiлософiя свiдомостi Вiльяма Хаскера: аргументацiя за iнтеракцiонiстський дуалiзм - Dmytro Sepety (Актуальні проблеми духовності, 2017)
У статтi обговорюється дуалiстична психофiзична концепцiя Вiльяма Хаскера, з’ясовується її мiсце у контекстi сучасної аналiтичної фiлософiї свiдомостi. Автором розкриваються й пояснюються аргументи Хаскера проти елiмiнативiзму та iнших версiй матерiалiзму, на користь тез про нефiзичну природу свiдомостi та її каузальний вплив на фiзичнi процеси у мозку, що зумовлюють людську поведiнку.