Розрахунок теплообмінних процесів при каландруванні листів з поліетилену - Ярослав Григорович Двойнос; Григорій Сергійович Подиман; Богдан Анатолійович Рудницький (Вісник Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»: Серія «Хімічна інженерія, екологія та ресурсозбереження», 2020)
Проведено теоретичний аналіз теплообмінних процесів при каландруванні листів з розплаву по-ліетилену високої густини, проаналізовано технологічні параметри каландрування, та їх вплив на основні параметри якості, сформульовано граничні умови для математичної моделі охолодження листа і  умови для чисельного інтегрування рівняння нестаціонарної теплопровідності з врахуванням теплоти кристалізації, проведено серію чисельних експериментів,визначено вплив товщини листа на вибір температури валів, зроблено висновки щодо вибору теплоносія для валів каландру.