ТЕХНОЛОГІЯ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ІНФОРМАТИКИ ДО ВПРОВАДЖЕННЯ ОСОБИСТІСНО-ОРІЄНТОВАНИХ ТЕХНОЛОГІЙ - Olena Yu. Usata (Інформаційні технології і засоби навчання, 2011)
Дослідженню підготовки учителів до впровадження педагогічних технологій приділяється належна увага, проте аналіз наукових джерел, в тому числі й педагогічних досліджень, дають нам можливість стверджувати, що недостатньо теоретично й методично дослідженим залишається такий аспект, як підготовка майбутніх учителів інформатики до впровадження особистісно орієнтованих технологій навчання. У статті розглядаються передумови розробки та особливості реалізації в навчально-виховному процесі експериментальної технології підготовки майбутніх учителів інформатики до впровадження особистісно орієнтованих технологій навчання, що складається з таких основних блоків: цілемотиваційного, змістово-теоретичного, практично-лабораторного та аналітико-оцінного.