SWOT-АНАЛІЗ ПОТЕНЦІАЛУ ПІСЛЯВОЄННОГО РОЗВИТКУ ТУРИСТИЧНОГО ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ В УКРАЇНІ - Надія Коваленко (Економіка та суспільство, 2024)
Метою дослідження є визначення потенціалу післявоєнного розвитку туристичного та готельно-ресторанного бізнесу в Україні. Визначено, що введення військового стану на території України та початку бойових дій різні обставини, зокрема морально-психологічні потрясіння, економічний занепад підприємництва та неможливість ведення бізнесу, суттєво паралізували значну частину туристичного та гостинного бізнесу. Представлено SWOT-аналіз, який дозволив здійснити моніторинг зовнішніх та внутрішніх викликів, конкретизовано потенційно сильні та слабкі сторони готельно-ресторанного та туристичного бізнесу в Україні. За результатами аналізу представлено перспективні напрямки післявоєнного розвитку готельно-ресторанного та туристичного бізнесу в Україні. Визначено пріоритетні заходи, впровадження яких матиме позитивний та стимулюючий вплив на потенціал об’єкту дослідження.