Düzce Şehir Ormanı Makrofungusları - Murat Aktaş; Nuray Öztürk; Zehra Kaçan; Beşir Yüksel (Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi, 2019)
Orman makrofungal toplumların çeşitliliği farklı işletme uygulamalarıyla yakından ilgilidir. Düzce Şehir Ormanı, 1974 yılından önce doğal meşe ormanı iken, sonra sahil çamı (Pinus pinaster) plantasyonu olarak tesis edilmiştir. Bu çalışma 2017 - 2018 yılları arasında Düzce Şehir Ormanından periyodik olarak toplanan makrofungus örnekleri üzerinde yapılmıştır. Arazi ve laboratuvar çalışmalarının sonucu olarak Basidiomycota bölümünde 28 familyaya ait 60 takson rapor edilmiştir. Tüm taksonlar habitat bilgileri, coğrafik konum, yükseklik, lokalite, etnomikolojik veriler, toplama tarihi ve numaraları ile birlikte listelenmiştir. Bunlardan 28’i yenilebilir, 20’si yenilemeyen ve 12 tanesi ise zehirli tür olarak değerlendirilmiştir. Belirlenen türlerden Lepiota cortinarius J. E. Lange ülkemiz için ilk kez kayıt edilmiştir.