Дизайн — мистецтво художника і розрахунок аналітика - О. С. Лопухова (Технологія і техніка друкарства, 2011)
Дизайн — мистецтво, орієнтоване на досягнення найбільш повної відповідності образів і об’єктів, створених художником, можливостям і потребам людини, як утилітарним, так і естетичним. Співвідношення емоцій і знань, трансформація новітніх ідей в мистецтво дизайну визначають сьогодні вектор руху суспільства, висуваючи нові вимоги до соціальної дійсності.