Kira Sertifikaları, Türkiye Tecrübesi ve Bir Vaka Çalışması - Murat KASIMOĞLU; Feyzullah YETGİN; Ali KÜÇÜKÇOLAK (İstanbul İktisat Dergisi, 2018)
Bu çalışmada sukuk ve Türkiye’deki tanımlamayla kira sertifikalarının ihraçlarında uluslararası uygulamaların yanı sıra Türkiye tecrübesi irdelenmiştir. Ülkemizde özel sektör kira sertifikası ihraçlarının ilklerinden olan bir imalat sanayi şirketinin kira sertifikası ihracı irdelenerek, bundan sonraki ihracın başarılı olmasını etkileyen ve dikkat edilmesi gerekli hususların üzerinde durulmuştur.