Каганов Ю. О. Конструювання «радянської людини» (1953–1991): українська версія. – Запоріжжя : Інтер-М, 2019. – 432 с., іл. - Olha A. Koliastruk (Наукові записки Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського. Серія: Історія, 2020)
Метою статті є аналіз монографії Юрія Каганова, яка  присвячена осмисленню важливої частини перманентного комуністичного експерименту з  формування «радянської людини» в Українській  РСР у 1950-х – 1980-х рр. На підставі здійсненого аналізу визначено оригінальність дослідження, авторську концепцію проблеми, охарактеризовано структуру, повноту використання автором документальних та історіографічних джерел; показано теоретико-методологічну та практичну значимість наукової праці.