Kolísání konjunktury v zrcadle sloves - Věra Höppnerová (ACC Journal, 2017)
Slovesa změny velikosti, odrážející neustálou proměnu hospodářských procesů, jsou důležitou součástí německého hospodářského jazyka. V článku jsou zjištěny sémantické příznaky, řídící kolokabilitu některých problematických sloves. Ze srovnání německých metaforických sloves změny velikosti a jejich českých ekvivalentů vyplývá, že jen pouze polovina českých sloves je metaforická. Mezi nejčastějšími německými slovesy ovšem převažují slovesa stylisticky neutrální, která jsou pro pedagogický proces zejména relevantní.