Örgütsel Bağlılık ile İş Etiği Arasındaki İlişkinin Sağlık Çalışanları Tarafından Değerlendirilmesi - A.Yunus SARIYILDIZ (Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 2019)
Örgütsel bağlılık, çalışanın, işyerine karşı gösterdiği sadakati ve bunun karşılığında duygusal bir bağlılığı ifade etmektedir. İş etiği, iş yaşamındaki davranış ve hareketleri yönlendiren, onlara yol gösteren etik davranışların ve standartların tamamıdır. Örgütsel bağlılık ile iş etiği arasındaki ilişkinin sağlık sektörü çalışanları tarafından değerlendirilmesi araştırmanın amacını oluşturmaktadır. Bu araştırma betimsel yöntem ve ilişkisel tarama modeline göre modellenmiştir. Araştırmada, veri tekniği olarak anket tekniğinden yararlanılmıştır. Araştırmanın evrenini İstanbul’da hizmet vermekte olan bir vakıf üniversitesinin hastane çalışanları oluşturmaktadır. Araştırma sonuçları incelendiğinde, örgütsel bağlılık ile iş etiği arasında düşük düzeyli ve pozitif (r=0,112) anlamlı bir ilişki olduğu görülmüştür.