Everolimus tedavisine bağlı interstisyel pnömoni - Nilüfer Aykaç Kongar; Ali Vefa Öztürk; Tolga Aktaş; Kerem Okutur; Metin Barlan (Cukurova Medical Journal, 2016)
Altmış yedi yaşında kadın hasta bir aydır halsizlik, nefes darlığı ve öksürük yakınması ile başvurdu. Hasta 2007 yılında sağ memede invaziv duktal karsinom nedeniyle cerrahi ve radyoterapi tedavisi gördüğünü ve dört ay önce de akciğerde multipl metastatik lezyonların saptanması üzerine everolimus tedavisine (10 mg/gün) başlanmış. Tedaviden sonra hastada everolimusa bağlı intersitisyel akciğer hastalığı saptandı.. Everolimus nispeten güvenli bir oral anti-kanser ajanıdır ancak interstisyel akciğer hastalığı ciddi bir yan etki olarak bildirilmiştir. Bu olgu Everolimusa bağlı ciddi akciğer toksisitesini göstermek için sunulmuştur.