УПРАВЛІННЯ СТРАТЕГІЧНИМ РОЗВИТКОМ МАЛОГО ПІДПРИЄМСТВА - Ліна Шендерівська; Анна Батир (Економіка та суспільство, 2022)
Розглянуто суть і значення управління стратегічним розвитком. Уточнено поняття «управління стратегічним розвитком». Визначено, що в основі управління стратегічним розвитком має бути стратегічне планування. Досліджено розвиток системи внутрішньофірмового управління. Для виявлення актуальних проблем, цілей і завдань розвитку малого приватного підприємства «Фірма «Промавтоматика БС» побудовано профіль конкурентів, матрицю Глайстера, інтелектуальну карту інформаційної системи. Запропоновано впровадження автоматизованої системи CRM. В якості пріоритетних стратегій управління взаємовідносинами з клієнтами для дослідженого підприємства обґрунтовано: захист відносин з клієнтами та посилення взаємин. Для удосконалення маркетингових комунікацій запропоновано впровадження стратегії SMM.