بررسی وضعیت سبک‌های نقاشی در نمایه استنادی هنر و علوم انسانی: یک تحلیل بسامد استنادی - عاصفه عاصمی; اکرم صفری نژاد (پژوهشنامه علم سنجی, 2020)
هدف: پژوهش با هدف تعیین وضعیت سبک‌های نقاشی بر اساس تحلیل بسامد استنادی آنها در نمایه استنادی هنر و علوم انسانی از پایگاه وب آو ساینس انجام شد. روش‌شناسی: نوع پژوهش کاربردی و از روش تحلیل بسامد استنادی استفاده شد. جامعه اول شامل سبک‌های معروف نقاشی، نقاشان این سبک‌ها و جامعه دوم شامل مقالات منتشرشده در این زمینه بود. برای محدودکردن تحقیق نمونه‌ها به‌صورت هدفمند انتخاب شد و شامل سبک‌های نقاشی و نقاشان ذکرشده در دایره‌المعارف هنر و مقالات نمایه‌شده در نمایه استنادی هنر و علوم انسانی بود. ابزار جمع‌آوری داده چک‌لیست محقق ساخته و تجزیه وتحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار آماری اکسل انجام شد. یافته‌ها: ده سبک نقاشی بیشترین استناد را به خود اختصاص داده‌اند و عبارت‌اند از: اپ آرت، اکسپرسیونیسم، امپرسیونیسم، رئالیسم، رنسانس، سوپررئالیسم (فتورئالیسم)، سوررئالیسم، کوبیسم و هنر انتزاعی (آبستره). کشور فرانسه مبدأ پیدایش بیشترین سبک و حضور نقاشان معروف بوده است. پابلو پیکاسو با 1348 مقاله و 240 استناد مقام اول نقاشان را دارد. دی جی استورک با 17 مقاله در رتبه نخست پرکارترین نویسنده و پراستنادترین نویسنده کارلس با 444 استناد در زمینه سبک‌های نقاشی است. دانشگاه واشنگتن با 4 مقاله و 395 استناد مقام اول را دارد. مجله بریتیش ژورنال سایکولوژی با دو مقاله و 388 استناد رتبه اوّل مجلات حوزه سبک‌های نقاشی را دارد. نتیجه‌گیری: نتایج نشان دادند که در سال‌های اخیر غرب توجه ویژه‌ای به انتشار مقالات حوزه سبک‌های نقاشی به‌ویژه از دیدگاه روان‌شناسانه کرده است. این می‌تواند نشان‌دهندۀ جنبش علمی جدید در زمینه آثار نقاشی در زندگی امروزی باشد