موقعیت فروش کالاهای ورزشی دست دوم برندهای معتبر خارجی از دیدگاه مصرف‌کنندگان - حسین منصوری; بهزاد ایزدی; سعید صادقی بروجردی (مطالعات مدیریت ورزشی, 2016)
پژوهش حاضر با هدف بررسی موقعیت فروش کالای ورزشی دست دوم معتبر خارجی صورت گرفت. این پژوهش به‌لحاظ هدف از نوع مطالعات توسعه‌ای بوده و از نظر ماهیت در زمرۀ پژوهش‌های آمیختۀ اکتشافی با استفاده از روش تحلیل عاملی تأییدی است که شامل دو بخش کیفی و کمی می‌باشد. برای گردآوری داده‌های پژوهش در ابتدا با انجام مصاحبه‌های نیمه‌ساختاری، مشاهده، بررسی مبانی و تطبیق مدل‌های نظری، ابعاد پژوهش در قالب پرسش‌نامه محقق ساخته شناسایی شد. با هدف حصول اطمینان از روایی صوری و محتوای پرسش‌نامه، محقق اقدام به انجام تعیین روایی پرسش‌نامه با هفت نفر از اساتید مدیریت ورزشی که با موضوع تحقیق آشنایی داشتند نمود. از تحلیل عاملی تأییدی به‌ منظور تأیید ساختار عاملی بدست آمده و آزمون قدرت و معناداری سهم هر یک از متغیرها در اندازه‌گیری سازه ترجیع کالای دست دوم ورزشی خارجی با استفاده از نرم‌افزار پی.ال.اس استفاده گردید. همچنین پایایی آن براساس ضریب آلفای کرونباخ 806/. محاسبه گردید. جامعة آماری پژوهش را مصرف‌کنندگان کالاهای دست دوم ورزشی استان کردستان تشکیل دادند که از میان آن‌ها تعداد 234 نفر به‌‌عنوان نمونۀ آماری انتخاب شدند. یافته‌ها نشان می‌دهد که از میان پنج مؤلفۀ برند‌بودن، اقتصادی‌بودن، گردشگری یا تفریحی‌ بودن، مکان فروش و اجتماعی‌بودن، بعد اجتماعی‌بودن پس از انجام سازۀ مدل (با توجه به این‌که دارای ضریب تأثیر بسیار پاینی بود) از مدل نهایی حذف گردید و تجزیه‌و‌تحلیل بر روی چهار مؤلفۀ باقی‌مانده انجام گرفت. نتایج نشان می‌دهد که بعد برند‌بودن یا اصالت کالا با ضریب تأثیر تقریبأ (50/0)، بالاترین تأثیر را در فروش این کالای ورزشی دارد.