برخی پاسخ‌های بیوشیمیایی پسته به تغذیه پسیل معمولی پسته، Agonoscena pistaciae - زهرا گنجی; وحید حسینی نوه; احمد عاشوری; رضا معالی امیری (تحقیقات آفات گیاهی, 2019)
پسیل معمولی پسته Agonoscena pistaciae مهمترین آفت درختان پسته است که خسارت زیادی به محصول پسته وارد میسازد. در این مطالعه برخی پاسخهای فیزیولوژیکی- بیوشیمیایی پسته رقم اکبری در زمانهای مختلف تغذیه (از 2 تا 192 ساعت) پسیل پسته بررسی شد. محتوای هیدروژنپراکسید به عنوان شاخص تنش، بین تیمارها اختلاف معنیدار نداشت (به جز تیمارهای 2 و 96 ساعت). همچنین تغذیه پسیل معمولی پسته موجب کاهش معنیدار در فعالیت آنزیمهای دفاعی سوپراکسیددیسموتاز و کاتالاز شد. کمترین میزان فعالیت برای سوپراکسیددیسموتاز، کاتالاز و آسکوربات پراکسیداز در 144 و 192 ساعت مشاهده شد و اختلاف معنیدار بود. تغذیه آفت موجب افزایش معنیدار در میزان پروتئین کل شد و کمترین غلظت در زمان صفر مشاهده شد. میزان فنل کل پس از تغذیه پسیل افزایش یافت. تغذیه آفت اثر معنیدار بر کربوهیدرات محلول کل نداشت. میزان رنگدانهها، در زمانهای مختلف تغذیه نوسان داشت. افزایش آن در 144 ساعت حاکی از رشد مطلوب گیاه در شرایط تنش است. بیشترین میزان کاروتنوئیدها، فنل کل و پروتئین کل در تیمار زمانی 144 ساعت با کمترین فعالیت آنزیمهای دفاعی در این زمان همراه بود. نتایج نشان میدهد ترکیب مناسبی از آنتیاکسیدانهای آنزیمی و غیرآنزیمی منجر به حفاظت گیاه و تنظیم هموستازی در مقابله با شرایط تنش شدهاند.