اصلاح یک مدل رفتاری الاستو پلاستیک سخت‌شونده- نرم‌شونده کرنشی برای بتن پلاستیک - مسعود مهماندوست کتلر; علی اخترپور; مرتضی سالاری (مهندسی عمران فردوسی, 2018)
بتن پلاستیک، بتنی با مقاومت کمتر، شکل‌پذیری بالاتر و نفوذپذیری کمتر از بتن معمولی، یکی از روش‌های مؤثر برای کنترل تراوش سازه‌های آبی احداث‌شده روی پی‌های آبرفتی تغییر شکل‌پذیر می‌باشد. با توجه به تفاوت‌های رفتاری بتن پلاستیک نسبت به بتن‌های معمولی، اکثر مدل‌های رفتاری پیشنهادشده برای بتن‌های معمولی، توانایی بسیار محدودی در شبیه‌سازی رفتار تغییرشکلی مصالح بتن پلاستیک دارند و در اکثر موارد مدل سادۀ مورکولمب را برای این مصالح درنظر می‌گیرند. از این‌رو تعیین یک مدل رفتاری مناسبی که بتواند رفتار تنش-کرنش و کرنش حجمی-محوری مصالح بتن پلاستیک را به‌طور مناسبی پیش‌بینی نماید ضروری می‌باشد. در این مطالعه با استفاده از یک سری نتایج آزمون‌های سه‌محوری زهکشی‌شده بر روی مصالح بتن پلاستیک، رفتار مصالح با یک مدل الاستوپلاستیک که ویژگی‌های رفتاری سخت‌شوندگی و نرم‌شوندگی کرنشی مصالح در آن درنظر گرفته می‌شود بااستفاده از برنامۀ تفاضل محدود FLAC2D شبیه‌سازی‌ شدهاست. بدین منظور با پیشنهاد توابع اصطکاک، چسبندگی و اتساع بسیج‌شدۀ ویژه‌ای برای مدل رفتاری مذکور، سطح تسلیم و پتانسیل آن به‌گونه‌ای اصلاح ‌شده‌است که قابلیت مناسبی در شبیه-سازی رفتار تنش-کرنش و کرنش محوری-حجمی بتن پلاستیک را در شرایط بارگذاری آزمون‌ سه‌محوری زهکشی‌شده داشته باشد. نتایج این شبیه‌سازی نشان می‌دهد، مدل رفتاری اصلاح‌شده کارایی بسیار مناسبی را در شبیه‌سازی رفتار مصالح بتن پلاستیک دارد.