L’argument fonamentalista catòlic contra l'assignatura d'educació per a la ciutadania. El problema del consens moral en una societat democràtica - Joaquín Valdivielso Navarro (Enrahonar: Quaderns de Filosofia, 2014)
Amb la reforma educativa en marxa (LOMQE), el debat sobre Educació per a la Ciutadania en el sistema educatiu espanyol ha tornat a obrir-se. Es tracta d’un debat especialment rellevant per a la filosofia, ja que els titulats en filosofia solen ser els responsables de l’ensenyament de la dita matèria. No obstant això, explicita també la disputa per definir el consens bàsic normatiu de la nostra societat. Per recórrer aquest debat, en primer lloc es presenta el context en què va sorgir l’oposició a la matèria. Després, s’identifica l’argument més utilitzat en contra seva, per part del conservadorisme confessional. Finalment, s’analitza el potencial del mateix discurs ciutadanista per respondre a l’argument crític. A títol de conclusió, s’avancen raons per desconfiar tant de l’argumentari contraciutadanista com de la forma en què el consens bàsic cívic és assumit en Educació per a la Ciutadania.