TÜRKİYE-AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ ARASI ENDÜSTRİ İÇİ TİCARET VE DÖVİZ KURU İLİŞKİSİ - Zeynep Köse; Gözde Meral (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi, 2019)
ÖZHer geçen gün ülkelerin büyüme dinamikleri, ticaret şekli, ticarete konu olan mallar, ticaret ortakları, uygulanan politikalar gibi birçok alanda değişiklikler yaşanmaktadır. Bu değişiklikler yaşanırken de ülkelerinde bu değişime ayak uydurması gerekmektedir. Daha önce ticaretin şekli endüstriler arası ticaret iken yaşanan bu hızlı gelişme ve dönüşüm neticesinde endüstri içi ticaret şekline dönüşmüştür. Endüstri içi ticarette; ticaretin şekli önemli olduğu kadar ticarete konu olan mallar da son derece önemlidir. Özellikle bazı mallar ticaret ortağı ülkeler açısından stratejik öneme sahip olabilmektedir. Demir ve çelik endüstrisi de bu şekilde bir mal grubudur ve imalat sanayinde önemli bir paya sahiptir.