ČASOPIS »SOCIJALNI RAD« – POSLJEDNJE DESETLJEĆE (1980.-1990.) - Ksenija Švenda- Radeljak (Ljetopis socijalnog rada, 2008)
Autorica obrađuje priloge posljednjeg desetljeća izlaženja časopisa »Socijalni rad«. U svom posljednjem desetljeću izlaženja sve više prerasta u suvremeni znanstveni časopis područja socijalnih djelatnosti. Analizira se dinamika izlaženja, kategorizacija članaka, teme priloga, autorstvo članaka, promjene uredništva. U tekstu se posebno analizira novi volumen 1986.-87. od kojeg i počinju nove kvalitativne promjene.