Skladenjski vzorci v Žitju Aleksandra Nevskega - Aleksander DONE (Slavistična Revija, 2000)
V članku so predstavljeni trije staroruski skladenjski pojavi, opazovani v dvanajstih rokopisnih kopijah Žitija Aleksandra Nevskega iz obdobja od poznega14. do poznega 17. stoletja. Opisani so: absolutni dativ, dvojni tožilnik in skladnjski vzorci z eno nikalnico. Nobenega od njih v sodobni ruščini ne zasledimo več.