ХРУЩЕВ И ТИТО: ДОЛГИЙ РАЗГОВОР О РУМЫНИИ (Ленинград, июнь 1964 г.) - Александр СТЫКАЛИН (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte Umanistice, 2018)
HRUȘCIOV ȘI TITO: O LUNGĂ DISCUȚIE DESPRE ROMÂNIA (Leningrad, iunie 1964) Atenției cititorului sunt propuse documente inedite, de o importanță deosebită pentru înțelegerea relațiilor în cadrul blocului sovietic. Foarte elocventă este însăși data evenimentelor – iunie 1964. Către acel moment divergențele dintre elitele comuniste sovietice și cele române, care se agravau mascat pe parcursul mai multor ani, au căpătat un caracter tot mai deschis. KHRUSHCHEV AND TITO: A LONG CONVERSATION ABOUT ROMANIA (Leningrad, June 1964)   It offers a source that has not yet been put into scientific circulation, but which is one of great interest to researchers of relations inside the Soviet bloc. The date of the meeting is indicative - June 1964. By that time, the disagreements between the Soviet and Romanian Communist elites, which for some time had been brewing in secret, began to take on an increasingly open character.