Lietuvos jūros erdvių delimitavimo teoriniai ir praktiniai aspektai - Zenonas Kumetaitis; Indrė Isokaitė (Teisė, 2009)
Straipsnyje nagrinėjama viena iš aktualiausių tarptautinės jūrų teisės temų – jūros erdvių delimitavimo klausimai. Lietuvos teritorinės jūros, kontinentinio šelfo ir išskirtinės ekonominės zonos delimitavimo aspektai atskleidžiami delimitavimo teorijos ir praktikos kontekste. Delimitavimo klausimai nagrinėjami atliekant išsamią šiuolaikinės, taip pat prieškarinės jūros erdvių delimitavimo teorijos ir praktikos analizę, detaliai aptariant delimitavimą reglamentuojančias Jungtinių Tautų jūrų teisės konvencijos nuostatas, visapusiškai atskleidžiant esminių delimitavimo principų ir reikalavimų – teisingumo, „neužgožimo“ ir kt. – esmę, pateikiant nuoseklų derybų su Rusijos Federacija, Latvijos Respublika ir konsultacijų su Švedijos Karalyste dėl teritorinių vandenų, išskirtinės ekonominės zonos ir kontinentinio šelfo delimitavimo Baltijos jūroje aptarimą bei parodant priimtų sprendimų ryšį su tarptautine delimitavimo teorija ir praktika.