GRAVİTE VE MANYETİK YÖNTEMLERDE TİLT AÇISI'NIN KULLANILMASI - Uğur AKIN; Betül IŞIKDENİZ ŞERİFOĞLU; Mehmet DURU (Bulletin of the Mineral Research and Exploration, 2011)
Son zamanlarda yapı sınırlarının araştırılmasında kullanılan tilt açısı yöntemi, derin ve sığ yapılar hakkında yararlı bilgiler ortaya koyar. Tilt açısı, potansiyel alan düşey türevinin yatay türevine olan oranının arctan değeri olarak ifade edilir. Yöntem, Kırşehir - I31 paftasına uygulanmıştır. Uygulama sonucunda, karasal sedimanların altında gömülü bulunan volkanitlerin varlığı ortaya konulmuştur.