MAGATARTÁS-MAKROÖKONÓMIA ÉS MAKROÖKONÓMIAI MAGATARTÁS II. - GEORGE A. AKERLOF; Erzsébet Nagy (Köz-gazdaság, 2020)
George Akerlof amerikai közgazdász 2001-ben, Michael Spence-szel és Joseph Stiglitz-cel megosztva nyerte el a közgazdasági Nobel-díjat az aszimmetrikus információval ellátott piacok elemzéséért. Jelen tanulmány a Nobel-díj átvétele alkalmából készített előadásán alapul. A tanulmányt két részletben közöljük. Az első részt a folyóirat VI. évfolyamának 2. száma tartalmazta.