СЕЛЕКЦІЯ СКОРОСТИГЛИХ ГІБРИДІВ КУКУРУДЗИ (Zea mays L.) НА БАЗІ ЗМІШАНОЇ ЗАРОДКОВОЇ ПЛАЗМИ - В. Ю. Черчель; О. Л. Гайдаш (Зернові культури, 2017)
Наведено результати експериментальних досліджень гетерозисної селекції скоростиглих гібридів кукурудзи. Систематизація досліджуваних тесткросів за комплексом господарсько-цінних ознак в контрастних умовах вирощування дала можливість ідентифікувати групу нових цінних скоростиглих ліній. З участю цих ліній одержані високопродуктивні гібриди з високими показниками адаптивності. За рівнем продуктивності виділено 15 кращих гібридних комбінацій.