اثر تمرینات کششی، قدرتی، مقاومتی، استقامتی و ترکیبی مقاومتی-کششی بر عملکرد فاشیا: مروری سیستماتیک - حیدر صادقی; دنیا رحمانی (Ṭibb-i Tavānbakhshī, 2020)
مقدمه و اهداف با توجه به نقش فاشیا در قالب یک ماتریس ویسکوالاستیک که عضلات، استخوان‌ها، اندام‌ها و تارهای عصبی را پوشش می‌دهد و عملکرد حرکتی بدن انسان از جمله انعطاف‌پذیری، قدرت، مقاومت در برابر فشار و آسیب‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد، هدف مطالعه مروری سیستماتیک حاضر، بررسی اثر تمرینات کششی، قدرتی، مقاومتی و استقامتی و ترکیبی از تمرینات مقاومتی-کششی بر عملکرد فاشیا بود. مواد و روش‌ها در مطالعه حاضر، بعد از جستجوی مقالات در پایگاه‌های معتبر نظیر PubMed، Science Direct، Magiran، Noormags و SID با استفاده از کلمات میوفاشیا، فاشیا و بافت همبند، بررسی با بیش از 55 مقاله از سال 1984 تا 2018 میلادی انجام شد. یافته‌ها یافته‌ها بر مثبت بودن تاثیر تمرینات کششی، قدرتی، استقامتی و مقاومتی-کششی بر آمادگی و عملکرد فاشیا تأکید دارند. مرور بر مقالات نشان‌دهنده افزایش سفتی و خاصیت الاستیک فاشیا تحت تاثیر تمرینات کششی و استقامتی می‌باشد، درحالی‌که تمرینات قدرتی و تمرینات ترکیبی مقاومتی-کششی افزایش سفتی فاشیا و کاهش هیسترزیس در فاشیا را نشان می‌دهد. نتیجه گیری با توجه به تأثیر مثبت تمرینات ورزشی بر عملکرد فاشیا پیشنهاد می‌شود که ورزشکاران همراه با تمرینات افزایش قدرت عضلات و استقامت قلبی-عروقی برای افزایش آمادگی فاشیا و پیشگیری از آسیبدیدگی آن به تمرینات آمادگی فاشیا نیز بپردازند. همچنین محققان در بررسی نقش متغیرها، در بهبود عملکرد و اجرای مهارتها و مقابله با آسیب های ورزشی، به تعیین شیوههای تاثیرپذیری فاشیاها به ویژه در شرایطی که موضوع تاثیر تمرین و یا اغتشاشات در عملکردها مورد نظر است، بپردازند.