SENJSKI ZBORNIK ANTE GLAVIČIĆA - MILAN MOGUŠ (Senjski Zbornik, 2013)
Autor se u svom priopćenju između ostalog posebno osvrće na jedan od glavnih projekata prof. Ante Glavičića a to je pokretanje izdavanja znanstvenog časopisa Senjski zbornik čiji je prvi svezak tiskan davne 1965. godine. Naime, autor je danas jedini živući član Uredništva od njegovih samih početaka, u kojem je i sam surađivao, te između ostalih radova objavio i svoju doktorsku disertaciju pod naslovom Današnji senjski govor. Koncepcija Senjskog zbornika, sadržaj, učestalost izlaženja, koliko duboko i široko zahvaćati problematiku koja se odnosi na Senj, sve su to bila pitanja o kojima se razmišljalo pri pokretanju ovog znanstvenog časopisa danas poznatog i priznatog na području cijele naše države pa i šire. Ovaj znanstveni časopis od samih početaka svojevrsna je enciklopedija prepuna informacija sa različitih područja kao što su: arheologija, povijest, geografija, etnologija, književnost, kultura i sl. koja se odnose na grad Senj i njegovu širu okolicu a svojim znanstvenim pristupom interesantan je učenicima, studentima i brojnim znanstvenicima u njihovom stručnom radu. Danas, gotovo pet desetljeća od njegovog pokretanja, Senjski zbornik nastavlja izlaziti a svojim temama, kvalitetom i znanstvenim pristupom ostao je privržen temeljnoj zamisli njezina pokretača Ante Glavičića.