Yeni spor yasasının ekonomik ve mali hükümleri üzerine bir inceleme - Zuhal Yurtsizoglu (ROL Spor Bilimleri Dergisi, 2023)
22 Nisan 2022 tarihinde mecliste kabul edilen ve 26 Nisan tarihinde resmî gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren “Spor kulüpleri ve spor federasyonları kanunu” spor da çok köklü ve önemli değişiklikler yaratan bir yasadır. Yasa, mecliste görüşülürken başlayan tartışmalar yasa yürürlüğe girdikten sonra da devam etmiştir. Özellikle kulüpleri ilgilendiren ekonomik ve mali yükümlülüklerle ilgili maddeler, spor ekonomisi için önemli değişikliklere neden olabilecek niteliktedir. Çalışmamızda yeni spor yasasının spor ekonomisi ile ilgili bölümleri, eski uygulamalarla kıyaslanmış, eleştirel bir bakış açısıyla ortaya çıkabilecek olası problemler irdelenmiş ve çözüm önerileri oluşturulmaya çalışılmıştır. Yasadaki ekonomik ve mali hükümleri irdeleyen bu çalışmanın, spor dünyası içindeki aktörlere yol göstereceği düşünülmektedir.