Establir i mantenir normes i rutines a l'aula. Una proposta de treball pels Graus de mestre - Francesc Sidera; Laura Serrats (Revista d'Innovació Docent Universitària, 2018)
L’objectiu principal d’aquest treball és desenvolupar activitats i propostes per treballar la competència d’establir i mantenir normes i rutines a l’aula als estudis de mestre. Per assolir-ho, es va crear un grup de discussió amb 6 mestres d’educació infantil i primària, i posteriorment un grup de debat amb 19 mestres i professors universitaris, als quals se’ls hi va plantejar un seguit de preguntes. Aquestes pretenien principalment plantejar quins són els coneixements, comportaments i actituds que han d’adquirir els estudiants de magisteri per millorar la competència d’establir i mantenir normes i rutines a l’aula, així com de quina manera cal fer-ho. A partir de les propostes recollides, es varen elaborar quatre activitats que es dugueren a terme amb 35 estudiants de 1r curs dels estudis de mestre de la Universitat de Girona. Després de realitzar-les, els estudiants van omplir un qüestionari d’avaluació, i les seves respostes serviren per a extreure les conclusions i propostes per treballar a l’aula en els estudis de mestre.