Üniversite Öğrencilerinin İnternet ve Oyun Bağımlılıklarının Çeşitli Değişkenlere Göre İncelenmesi - Özlem ÇAKIR; Tuncay AYAS; Mehmet Barış HORZUM (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi, 2011)
Bu araştırmanın amacı, üniversite öğrencilerinin internet ve oyun bağımlılıklarının cinsiyet, sınıf, evinde bilgisayar ve internet bağlantısı olma ve tercih edilen oyun şekli değişkenlerine göre farklılık gösterip göstermediğini ortaya koymaktır. Araştırmanın örneklemini, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi ve Gazi Üniversitesi’nin Eğitim Fakültesi’nde öğrenim gören 996 öğrenci oluşturmuştur. Araştırma sonucunda erkek öğrencilerin internet ve bilgisayar oyunu bağımlılığının kızlara göre daha yüksek olduğu bulunmuştur. Araştırmaya katılan öğrencilerin öğrenim gördükleri sınıflara ve tercih ettikleri oyun türüne göre internet ve bilgisayar oyun bağımlılığı açısından anlamlı farklılık olmadığı bulunmuştur. İnternet ve bilgisayar oyun bağımlılığı puanları ile bilgisayar ve internet bağlantısına sahibi olma arasında anlamlı bir ilişkinin olduğu belirlenmiştir.