ТЕНДЕНЦІЇ СЕРВІСНОГО УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВ САНАТОРНО-КУРОРТНОГО КОМПЛЕКСУ - Natalia Niecheva; Irina Davidenko (Економіка та суспільство, 2022)
Стаття присвячена актуальним проблемам сервісного управління підприємств санаторно-курортного комплексу. В умовах ринкової економіки конкуренція між підприємствами санаторно-курортного комплексу України та Одеської області, зокрема, зростала і цей факт зосереджує увагу на рівень сервісу цих підприємств. Конкуренція спонукає надавати більш якісні послуги та зумовлює необхідність сервісного управління підприємств санаторно-курортного комплексу. Проаналізовано умови, на яких базується принцип коеволюції на підприємствах санаторно-курортного комплексу та його реалізація у процесі організації сервісної діяльності. Розглянуто сучасний стан сервісного управління підприємств санаторно-курортного комплексу Одеської області, визначені показники якості сервісу. Представлена факторна модель причин і протиріч неякісного сервісу у санаторно-курортних підприємствах.