Distribuirea echitabila a locurilor la camin pentru studenti - Laura Adriana BRINZOIU (Perspective Politice, 2020)
In Romania, anual, zeci de mii de tineri aleg sa isi continue studiile dupa incheierea ciclului liceal aplicand la facultate. Potrivit INS, în 2015, peste jumatate dintr-un numar de aproximativ 400 000 de studenti inscrisi la licenta, sunt concentrati in 4 orase: Bucuresti, Cluj, Iasi si Timisoara. Majoritatea studentilor venind din provincie, aplica pentru a obtine un loc la camin insa din pacate aceasta este o resursa insuficienta raportata la cererea in continua crestere. Astfel, in acest articol imi propun sa discut problematica distribuirii unei resurse limitate printr-o abordare de tip top down aplicand dreptatea ca echitate dezvoltata de John Rawls. Scopul este de a vedea in ce masura putem identifica criterii de departajare echitabile.