Удосконалений спосіб напівактивного самонаведення зенітних керованих ракет з вимірюванням дальності ракета-ціль - І.В. Помогаєв; В.А. Таршин; А.Б. Скорик (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України, 2020)
У статті розглядаються питання удосконалення способу напівактивного самонаведення зенітних керованих ракет з радіолокаційними головками самонаведення на повітряні цілі. Запропонований спосіб ґрунтується на використанні додаткової інформації про просторове положення цілі та ракети під час самонаведення на повітряну ціль. Як додаткова інформація розглядається відстань між зенітною керованою ракетою та повітряною ціллю у процесі напівактивного самонаведення. Реалізація запропонованого способу передбачає застосування у процесі наведення зенітної керованої ракети комбінації монохроматичних та частотномодульованих сигналів підсвічування. На користь запропонованого способу напівактивного самонаведення свідчать наведені у статті результати оцінки середньоквадратичних помилок вимірювання дальності ракета – повітряна ціль.