Зонування міста Луцька для порівняльних урбанофлористичних досліджень - Inna Besarabchuk; Sergеi Volgin (Науковий вісник Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки: Серія: Біологічні науки, 2018)
На основі критичного аналізу різних підходів до вивчення флори міських територій проведено зонування території м. Луцька для подальших порівняльних урбанофлористичних досліджень. Виділено 14 міських зон Луцька, які відрізняються за ступенем і характером урбанізації та інтенсивністю антропогенного пресу на природне середовище. Схарактеризовано виділені урбанозони й проведено їх короткий аналіз.