Часткова перев’язка ворітної вени печінки: морфологічна оцінка результатів моделювання допечінкової форми портальної гіпертензії - O.S. Godik; A.F. Levytskii; D.S. Diehtiarova; I.M. Benzar; A.V. Korsak; V.V. Likhodiievskyi (Хірургія дитячого віку, 2023)
Портальна гіпертензія - це підвищення тиску в системі ворітної вени печінки. Найпоширенішою моделлю допечінкової портальної гіпертензії на тваринах, що використовується зараз, є часткова перев’язка ворітної вени печінки в щурів, але наявні дослідження фокусуються на визначенні короткотермінових наслідків часткової перев’язки ворітної вени печінки.