Documentació gràfica del patrimoni arquitectònic de la ciutat de Càceres : una proposta per al seu accés i difusió digital - Saumell Lladó, Juan; Herrera Morillas, José Luis (BiD: Textos Universitaris de Biblioteconomia i Documentació, 2012)
A partir de la documentació gràfica (fonamentalment plànols dibuixats amb mesures precises) procedent de treballs acadèmics, es dissenya una eina de treball amb suport de tecnologia GIS. Aquesta eina permet recuperar i emmagatzemar gràfics inèdits del patrimoni arquitectònic de Càceres (en una primera fase) per utilitzar-los posteriorment en la recerca acadèmica. D'aquesta manera es facilita la consulta d'una documentació actualment d'accés complex. Aquesta documentació està formada, en aquesta primera etapa, per treballs acadèmics realitzats a l'Escuela Politécnica de la Universidad de Extremadura. Les fases posteriors incrementaran, d'una banda, els arxius registrats, i de l'altra, l'àmbit geogràfic d'actuació.Starting with graphic documentation originating in academic works (basically, plans drawn with precise measurements), a tool is designed with the support of GIS technology. This tool allows for retrieving and storing unpublished graphics of the architectural heritage of Cáceres (in a first stage), for subsequent use in academic research. This method enables users to consult documentation that is barely accessible currently. In this first stage the documentation consists of papers from the Polytechnic School of the University of Extremadura. In subsequent phases both the number of recorded files, as well as the geographical scope of action, will increase.