لیزر حالت جامد خود- دو برابر کننده NYAB: یک مدل نظری برای جفت کردن معادلات غیر خطی و نرخ در کاواک دو عبوری - محمد صباییان; لاله موسوی; هادی عسکری (پژوهش سیستم‌های بس‌ذره‌ای, 2015)
در این مقاله، کارایی لیزر خودـ‌دوبرابر کننده‌ی NYAB، که هم‌زمان یک بلور فعال لیزری و غیرخطی است، در یک کاواک دو عبوری بررسی می‌شود. برای این کار، ابتدا مدلی بر پایه جفتیدگی پنج معادله‌ی دیفرانسیل که توصیف‌کننده‌ی برهم‌کنش پرتو دمش 807 نانومتری، پرتو لیزر 1060 نانومتری و پرتو هماهنگ دوم 530 نانومتری است، ارایه می‌شود. در این مدل، تبدیل پرتو دمش به پرتو لیزر از طریق فرآیند فلورسانس و بر اساس معادلات آهنگ لیزر توصیف می‌شود. همزمان تولید هماهنگ دوم از طریق پدیده‌ی غیرخطی انجام می‌شود. مدل، شامل بر هم‌کنش‌های خطی و غیرخطی و نیز جذب نوری است. نتایج، راندمان تولید پرتو لیزر و پرتو هماهنگ دوم را بر حسب توان‌های پرتو دمش می‌دهند.