THE NEW PIPELINE CONSTRUCTION SUGGESTIONS FROM CENTRAL ASIA TO FAREAST ASIA THROUGH MONGOLIA - Jung Min Kim (Halyk̦aralyk̦ k̦atynastar ža̋ne halyk̦aralyk̦ k̦u̇k̦yk̦ seriâsì, 2016)
Қазақстанда балансты сақтау үшін Қытайға жасаған мұнай құбырларын Монғолияға жалғастыру керек. Егер Орталық Азияда осы энергетикалық бизнес жасаса, Қытай Қазақстанда бірінші болуы мүмкін, сонда осы баланс бұзылады. Сондықтан Қазақстанда тыныштық жəне екі ел арасында баланс қорғау үшін мұнай құбырларын Монғолияға жасау керек.