PRİZMATİK PARÇALAR İÇİN UNSUR TABANLI TASARIM SİSTEMİ - Hüdayim BAŞAK; Mahmut GÜLESİN (Pamukkale University Journal of Engineering Sciences, 2001)
Bu çalışmada, prizmatik parçaların talaşlı imalat yöntemleriyle işlenmesinde kullanılan imalat unsurlarını içeren bir unsur tabanlı tasarım programı geliştirilmiştir. Çalışmanın amacı, imalat işlemlerinde kullanılan cep, kanal, delik gibi unsurların prizmatik parçalara eklenerek modellenebilmesi ve veri tabanına kaydedilmesidir.Geliştirilen bu sistemle, talaşlı imalat yöntemleri ile elde edilebilecek prizmatik parçalar kolaylıkla modellenebilmektedir.