Nastava stranoga jezika struke na filozofskim fakultetima u Hrvatskoj - Dubravka Kuna (Strani Jezici, 2023)
Cilj je ovoga rada prikazati rezultate istraživanja o nastavi stranoga jezika struke na filozofskim fakultetima u Hrvatskoj. Podatci su prikupljeni metodom analize dokumenata dostupnih na mrežnim stranicama fakulteta za akademsku godinu 2021./2022. i metodom anketiranja nastavnika stranoga jezika struke na filozofskim fakultetima u Hrvatskoj. Cilj analize dokumenata bio je utvrditi ustroj i opseg nastave stranoga jezika struke na filozofskim fakultetima u Hrvatskoj. Metoda anketiranja nastavnika osigurala je sociodemografske podatke o izvođačima nastave, podatke o vrstama nastavnih materijala koji se koriste, profesionalnom usavršavanju nastavnika, kao i najvećim izazovima u provedbi nastave. Rezultati istraživanja upućuju na različitost položaja stranoga jezika struke na filozofskim fakultetima u Hrvatskoj, ali također pružaju uvid u trenutačnu situaciju te mogu biti poticaj za bolje povezivanje nastavnika i međusobnu suradnju u različitim nastavnim i istraživačkim kontekstima.